Onnistuneen sisustuksen salaisuudet

Onnistuneen sisustuksen salaisuudet

 

Kaikki tuntevat niitä henkilöitä, joilla tuntuu olevan uskomattoman hyvä maku edes yrittämättä. Näiden helppojen vinkkien avulla kuka tahansa voi onnistua sisustamisessa!

Aloita värien päättämisellä

Varsinkin kun tehdään täydellinen muodonmuutos kodille, tulee ensin valita kodin värimaailma. Se antaa rungon koko projektille.

Keskitä tärkeät kohteet

Jos todella pidät jostain esineestä tai huonekalusta, haluat tietenkin esitellä sitä. Käytä ja nauti niistä tuotteista, joita voit esitellä mitä erikoisemmissa paikoissa.

Korkeutta matalilla huonekaluilla

Varsinkin kun halutaan tyylikästä linjakkuutta, kannattaa panostaa mataliin huonekaluihin, jotka lisäävät huoneen korkeutta. Samaa vaikutusta voidaan saada aikaan peileillä, jotka skaalaavat tilaa.

Syvälle pienissä tiloissa

Vaikka suurin osa asunnoista onkin nykyään hyvin ahtaita, ei niiden tarvitse vaikuttaa siltä. Valitsemalla huonekaluja jotka sopivat pieneen tilaan, mutta ovat silti ylellisiä ja mukavia, voidaan ottaa paras mahdollinen etu tilasta irti.

Anna kullan ja hopean yhdistyä

Metalliset esineet ja koristeet tuovat jo itsessään uutta kiiltoa huoneeseen, mutta yhdistämällä kullan ja hopean, saadaan todella säteilevää lopputulosta aikaan. Kummankaan värin kanssa ei kannata olla ujo, vaan antaa niiden kilpailla huomiosta!

Käytä runsaasti tyynyjä

Yksi vaivainen tyynypari sohvalla näyttää lähes aina orvolta, mutta kun tähän lisätään vielä kaksi tyynyä, saadaan jo parempi kuva aikaan. Samalla myös värejä on mahdollisuus lisätä entistä enemmän!

Valoa elämään – valaistuksen salat

Parhaimmasta valaistuksesta ei aina huomata nauttia, sillä se on toteutettu niin täydellisesti, ettei se pääse herättämään huomiota. Valaistuksella voidaan saada aikaan järjettömän paljon, eikä pelkästään sisustukseen liittyen, vaan sen avulla saadaan myös jokainen henkilö näyttämään mahdollisimman hyvältä. Luomalla sellainen valaistus, joka sopii seurusteluun, kannustetaan ihmisiä pysymään tilassa ja viipyilemään. Isoimpia virheitä ovat esimerkiksi liiallinen kirkkaus, sillä tämä tuo nopeasti mieleen sairaalan odotushuoneen. Seuraavien vinkkien avulla varmistat, että lamppu syttyy oikeassa paikassa ja oikealla vahvuudella.

Löydä valonlähde

Sen sijaan että koko huone tulisi valaista, kannattaa valita muutamia valaisevia paikkoja. Useimmiten parhaiten valaistuissa huoneissa on valoja eri tasoissa ja ne kaikki sulautuvat yhteen. Esimerkiksi jo oikeanlainen lampunvarjostin voi saada aikaan suuren eron.

Lisää aina himmennin

Varsinkin ne huoneet, jotka on tarkoitettu moneen käyttötarkoituksen, tarvitsevat himmentimen. Tällä tilan tunnelma voidaan vaihtaa nopeasti koska tahansa, sopimaan juuri kyseiseen hetkeen.

Tunne hehkulamput

Loisteputkia ei kannata käyttää lähes koskaan, vaan ainoastaan hehkulampuilla saadaan aikaan onnistunutta sisustusta. Kun ”hehkulamput” (https://fi.wikipedia.org/wiki/Hehkulamppu) sijoitetaan oikein, ne pääsevät herättämään huoneen henkiin.

Muista huoneen käyttötarkoitus

Jokaisella huoneella on oma tarkoituksensa ja tämä tulee huomioida valaistuksessa. Esimerkiksi työhuone ja kylpyhuone tarvitsevat paremman valaistuksen kuin makuuhuone ja olohuoneessa tulee korostaa erilaisia asioita kuin keittiössä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *